Stancija Glavini

Na ekološkom imanju od ukupno oko 30.000m2 su 3 objekta. Glavna kuća za goste sa 5 soba i 5 kupaonica, pomoćna manja kuća za 2 – 4 gostiju i kamena zgrada sa saunom, relax i fitness djelom koja se nalazi pored bazena.
Ukupni smještajni kapaciteti su 10 - 16 gostiju. Na prirodno i ekološkoj zemlji nalazi se preko 300 stabala maslina, sezonsko voće (smokve, trešnje, jabuke, kruške..) i povrće. Prehrana je lokalna, ekološkog porijekla I u sklopu detoksikacije bazira se na lako probavljivoj, kološki proizvedenoj hrani I čajevima.

U jesen je moguće organizirati izlete i jedinstveni doživljaj lova na tartufe,berbu grožđa i maslina te proizvodnju ulja i vina. U zimi je odlična zabava uz tradicionalne maškare i obilazak sela i konoba u duge zimske noći. Proljeće je rezervirano za šparoge i ljekovito bilje, a ljeti će već svako naći svoju zanimaciju u izobilju dešavanja u neposrednoj blizini.
Ideja i misao vodilja bilo je da se Glavini restauriraju u duhu stare istarske arhitekture i da kao takvo ponudi iskonski osjećaj života u prirodnom i zdravom okruženju. Marili smo da građevni materijali i implementirane tehnologije u obnovi objekta služe u svrhu što optimalnijeg i ekološki što prihvatljivijeg sistema i stila življenja. Osim funkcionalnosti držali smo i da estetski kriteriji ne odudaraju od izvornog stanja kuće. Sačuvane su kamene plohe i drvene grede u interijerima, kao i veliki dio restauriranog namještaja koji je prije bio u funkciji.

Mi vjerujemo da smo sastavni dio prirode i imanje Glavini je dizajnirano i izvedena po načelu što veće uštede energije s optimalnim sustavima grijanja, potrošnje vode i elektične energije. Koristimo sunčevu energiju za zagrijavanje sanitarne tople vode i bazena, skupljamo kišnicu i koristimo je za dnevne potrebe, a i sretni smo da imamo prirodni izvor pitke vode.
Osim solarnih panela koji griju toplu vodu tokom cijele godine, za hladnijih dana kamin koristimo i kao centralnu peć za podno grijanje kuće i tople vode.
Obnovljivi izvore energije su bili naša misao vodilja i trudili smo se da imamo njihovu što veću iskoristljivost... Naš prioritet je i standard i kvaliteta odmora gostiju. Moguće je organizirati razne aktivnosti i obilaske, kao i kompletni catering i kuhinju uz prethodnu najavu.
Piće i hrana su u pravom smislu riječi domaći, proizvedeni lokalno i ekološki zdravo. Sama dolina je u slivu pitke vode za cijelu Istru (jezero Butoniga) i upotreba pesticida, herbicida i ostalih prirodno štetnih tretiranja zemlje i bilja je zabranjena.

Lokacija koja je 15km od Buzeta ,15km od Cerovlja, 15km od Motovuna, 30km Opatije... blizina Slovenije i Italije je idealna za istraživanje i upoznavanje ljepota cijele regije. U neposrednoj blizini su sela Krpani, Mesarići i Bijančići. Nasmijani i dobri ljudi neće propustiti da vas provedu kroz svoje konobe i pobliže upoznaju sa svojim autohtonim proizvodima. Gosti mogu uživati u odmaranju uz bazen, stolnom tenisu, badmintonu, boćalištu...
Za bicikliste i šetače ovo je odlična polazna točka u bilo koji dio Istre. 

Zatražite savjet ili se informirajte o našim ponudama